11 грудня 2017

Акція «16 днів проти насильства»

Акція «16 днів проти насильства»



Найвищою цінністю будь-якої держави, є людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість та безпека. Тому, з метою привернення уваги учнівської молоді, батьків до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми у загальноосвітніх навчальних закладах з 25 листопада по 10  грудня 2017 року було організовано проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».


Активно проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота в Мануйлівському НВК. Для учнів школи була проведена низка заходів:

Загальношкільна лінійка присвячена відкриттю Акції «16 днів проти насильства»
Оформлення інформаційного куточка  присвяченого Акції «16 днів проти насильства».
Бібліотечна виставка до теми «16 днів проти насильства»
Конкурс малюнків «Світ без насильства»         
Бесіда «Жорстоке поводження з дітьми»
Тренінгове заняття «Геть насильству над дітьми»
Тренінгове заняття «Ми проти насильства»
Перегляд  повчальних відеороликів «Дітям про Конвенцію ООН про права дитини та Конвенцію ООН про права інвалідів»; «Насилля у родині - глобальна проблема XXI століття».
Опитування: «Що я знаю про насильство»
Тематична лінійка з питання попередження розповсюдження СНІДу та ВІЛ (1-11 класи)
Перегляд фільму «Станція призначення життя»
Загальношкільний урок «Права людини»
Підведення підсумків проведеної  Всеукраїнської Акції «16 днів проти насильства»

Щорічна акція “16 днів проти насильства”  ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку: 
25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини. У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 
1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.


Немає коментарів:

Дописати коментар