27 листопада 2017

Стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

24 листопада 2017 року в Україні з Майдану Незалежності міста Києва стартувала міжнародна акція «16 днів проти насильства» (25 листопада – 10 грудня), ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року.
Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини
«Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію «16 днів проти насильства», ініційовану Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини», – сказав, зокрема, координатор системи ООН та постійний представник ПРООН в Україні Ніл Вокер.
«В Україні у 2017 році Національна поліція зареєструвала майже 60 тисяч заяв щодо домашнього насильства. Щороку в Україні від домашнього насильства гинуть близько 600 жінок» – йдеться у офіційному повідомленні на Урядовому порталі.
Такі акції стартують у Львові, в Дніпрі і в Кам'янці-Подільському, у Харкові і в інших 19 областях України.
Після виступів усіх запрошених і гостей стела Незалежності України була підсвічена помаранчевим кольором, а усі присутні в цей час на Майдані громадяни взяли участь у флешмобі з помаранчевими парасольками – як символом майбутнього, в якому немає насильства щодо дівчат та жінок.

Немає коментарів:

Дописати коментар